Hva leter du etter?

Blogg

Hurtiglading hos Rustad Kafe

At det trengtes en ladeplass på Sokna, var Håvard Rustad aldri i tvil om. Rustad Kafe har nå 12 Kople-ladeplasser med lynladere og hurtigladere på parkeringsplassen i bakgården.

Næringsbygg Referanser

16. september 2021

Håvard Rustad er eier av Rustad Kafe på Sokna. Han var tidlig pådriver for å få elbilladere til Sokna, men da kommunen ikke responderte på behovet, tok han initiativ til å bygge det selv på tomta bak Rustad Kafe.

Det er en god lokasjon for flere i bygda, da det er i nærhet til andre servicetilbud ved hovedveien. Tidligere var det bare to hurtigladere her. I starten av 2020 ble ladeanlegget utvidet med 6 ekstra ladeplasser med høyere kapasitet, opptil 150kW. Vi ble et naturlig stoppested for fjellturistene, forteller Rustad. - Allerede i 2021 oppgraderte vi anlegget med ytterligere 2 ladeplasser, siden det ble så populært. Nå kan 12 biler lade samtidig her!


Foto: Håvard Rustad er fornøyd med ladestedet, som gjør at flere besøker Rustad Kafe i forbindelse med at de lader. 

 

Hvilke fordeler får du som kro-eier av å ha et ladetilbud?

Ladetilbudet tiltrekker de som trenger å lade, og mange av de kommer innom meg mens de lader. Jeg hører stadig vekk at det er så kjekt å stoppe her, fordi det er bra med ladere og høy ladekapasitet. Hadde de ikke kunnet lade her, ville de sannsynligvis ha reist videre.

Tiden det tar å lade kan nesten ikke være noe kortere, for de som lader bruker jo tiden til noe – det er ikke slik at de sitter og venter! Flere kjøper seg middag her når de er på vei til hytta, slik at de slipper å starte med middagslagingen når de kommer opp.

 

Les mer: Bygg et hurtigladested med Kople!

 

Er det mye jobb for deg som lokasjonseier med ladestasjonene?

Jeg har ikke noe med det, annet enn at jeg ser at vi får litt utbetaling fra ladestasjonene med jevne mellomrom. De som trenger hjelp med ladingen, ringer jo bare Koples ladesupport.

Når noen brøyter resten av parkeringsplassen, brøyter de også ved ladestasjonen. Også tømmer jeg søppel innimellom, og går over med løvblåseren, så det ser litt ordentlig ut ved ladestasjonene. Det er en del av pakka med en god ladeopplevelse, og den liker jeg å bidra til. Det gjør jo at folk kommer igjen hit!


Foto: Ved ladestedet er det godt merket at to kan lade samtidig på laderne. Koples topp fem ladetips er nyttig lesestoff under ladeøkten.

 

Vil du anbefale andre å installere ladere?

Det er klart at du nok kan tjene mer på kort sikt på å leie ut plassen til noen som gir bedre inntjening, men da tiltrekker du heller ikke de med elbil. Når vi ser at elbilandelen skyter i været, vet vi jo at det vil bli stadig mer behov for lading. Her hvor vi har parkeringsplass ville jo bilene ønsket å parkere uansett, og nå får de elbillading i tillegg.

Ladeanlegget vårt er bygget slik at det fint kan utvides med flere ladere når det er behov for det. Vi lever godt med avtalen med Kople, og kan anbefale de som leverandør av elbilladere.

Det er jo vinn-vinn både for oss og de andre servicetilbudene rundt oss!

Har du en aktuell lokasjon for et hurtigladeanlegg?

Relaterte blogginnlegg

7. April 2022

Elbillading ved AKAs næringsbygg

Historisk var AKA en dagligvarekjede, som ved tusenårsskiftet ble fusjonert inn i Norgesgruppen. Da AKA i 2011 solgte seg ut av Norgesgruppen for å rendyrke eiendomssatsingen, fikk de en god start.

Eiendomsselskap Næringsbygg Referanser
14. March 2022

Ladeanlegg YX Siljan

Siljan er en koselig bygd, som en gang ble kåret til Norges beste sted å bo. Bensinstasjonen, som ble bygget i 1953, er et naturlig samlingspunkt i bygda. Hit kommer pensjonistene for wienerbrød på.

Eiendomsselskap Næringsbygg Referanser
24. September 2021

Enklere å lade elbilen på Norefjell Ski & Spa

Vi opplever en forventning om elbillading på resortet, og ønsket derfor å forbedre og utvide ladetilbudet vi allerede hadde. Kople installerte 20 ladere hos oss i 2021, med god og sikker ladeeffekt,.

Referanser Hotell og destinasjoner

Meld deg på nyhetsbrev