Hva leter du etter?

Blogg

Hurtiglading hos Rustad Kafe

Næringsbygg Referanser

16. september 2021

At det trengtes en ladeplass på Sokna, var Håvard Rustad aldri i tvil om. Rustad Kafe har nå 12 Kople-ladeplasser med lynladere og hurtigladere på parkeringsplassen i bakgården.

Håvard Rustad er eier av Rustad Kafe på Sokna. Han var tidlig pådriver for å få elbilladere til Sokna, men da kommunen ikke responderte på behovet, tok han initiativ til å bygge det selv på tomta bak Rustad Kafe.

Det er en god lokasjon for flere i bygda, da det er i nærhet til andre servicetilbud ved hovedveien. Tidligere var det bare to hurtigladere her. I starten av 2020 ble ladeanlegget utvidet med 6 ekstra ladeplasser med høyere kapasitet, opptil 150kW. Vi ble et naturlig stoppested for fjellturistene, forteller Rustad. - Allerede i 2021 oppgraderte vi anlegget med ytterligere 2 ladeplasser, siden det ble så populært. Nå kan 12 biler lade samtidig her!


Foto: Håvard Rustad er fornøyd med ladestedet, som gjør at flere besøker Rustad Kafe i forbindelse med at de lader. 

 

Hvilke fordeler får du som kro-eier av å ha et ladetilbud?

Ladetilbudet tiltrekker de som trenger å lade, og mange av de kommer innom meg mens de lader. Jeg hører stadig vekk at det er så kjekt å stoppe her, fordi det er bra med ladere og høy ladekapasitet. Hadde de ikke kunnet lade her, ville de sannsynligvis ha reist videre.

Tiden det tar å lade kan nesten ikke være noe kortere, for de som lader bruker jo tiden til noe – det er ikke slik at de sitter og venter! Flere kjøper seg middag her når de er på vei til hytta, slik at de slipper å starte med middagslagingen når de kommer opp.

 

Les mer: Bygg et hurtigladested med Kople!

 

Er det mye jobb for deg som lokasjonseier med ladestasjonene?

Jeg har ikke noe med det, annet enn at jeg ser at vi får litt utbetaling fra ladestasjonene med jevne mellomrom. De som trenger hjelp med ladingen, ringer jo bare Koples ladesupport.

Når noen brøyter resten av parkeringsplassen, brøyter de også ved ladestasjonen. Også tømmer jeg søppel innimellom, og går over med løvblåseren, så det ser litt ordentlig ut ved ladestasjonene. Det er en del av pakka med en god ladeopplevelse, og den liker jeg å bidra til. Det gjør jo at folk kommer igjen hit!


Foto: Ved ladestedet er det godt merket at to kan lade samtidig på laderne. Koples topp fem ladetips er nyttig lesestoff under ladeøkten.

 

Vil du anbefale andre å installere ladere?

Det er klart at du nok kan tjene mer på kort sikt på å leie ut plassen til noen som gir bedre inntjening, men da tiltrekker du heller ikke de med elbil. Når vi ser at elbilandelen skyter i været, vet vi jo at det vil bli stadig mer behov for lading. Her hvor vi har parkeringsplass ville jo bilene ønsket å parkere uansett, og nå får de elbillading i tillegg.

Ladeanlegget vårt er bygget slik at det fint kan utvides med flere ladere når det er behov for det. Vi lever godt med avtalen med Kople, og kan anbefale de som leverandør av elbilladere.

Det er jo vinn-vinn både for oss og de andre servicetilbudene rundt oss!

Har du en aktuell lokasjon for et hurtigladeanlegg?

Relaterte blogginnlegg

Elbillading i Kongsberg Teknologipark
24. april 2024

Elbillading i Kongsberg Teknologipark

Kongsberg Gruppen har drevet med industri og teknologisk virksomhet i over 200 år, og har over 11000 ansatte på verdensbasis. I Kongsberg Teknologipark er det 5600 ansatte fordelt mellom ulike.

Eiendomsselskap Næringsbygg Referanser
Destinasjonslading på natt hos Strand Hotel Fevik
13. mars 2024

Oppgradering av destinasjonsladerne på Strand Hotel Fevik

Strand Hotel Fevik er et idyllisk badehotell som ligger i skjærgården mellom Fevik og Grimstad. De har hatt høyt fokus på gjesteopplevelser siden hotellets oppstart i 1937, og var tidlig ute med å.

Referanser Hotell og destinasjoner
7. april 2022

Elbillading ved AKAs næringsbygg

AKA er et av Norges største private eiendomsfirma, med 230 næringseiendommer i sin portefølje. For å gi et attraktivt tilbud til både kunder og leietakere, har de installert elbilladere fra Kople ved.

Eiendomsselskap Næringsbygg Referanser

Meld deg på nyhetsbrev