Hva leter du etter?

Blogg

Elbillading i Kongsberg Teknologipark

Eiendomsselskap Næringsbygg Referanser

24. april 2024

Kongsberg Gruppen har drevet med industri og teknologisk virksomhet i over 200 år, og har over 11000 ansatte på verdensbasis. I Kongsberg Teknologipark er det 5600 ansatte fordelt mellom ulike bedrifter. Kongsberg Eiendom Holding (KOGE) forvalter teknologiparken, i tillegg til en eiendomsmasse på 520 000 kvm i Norge, på vegne av Kongsberg Gruppen. 

Med mål om å være en bærekraftig og trygg teknologipark, har de siden 2016 jobbet med å etablere et godt ladetilbud for sine leietakere.

I 2022 ble Kople parkens leverandør av ladetjenester. Kople har snakket med Tom Andreassen, eiendomsforvalter i KOGE, for å høre hvordan samarbeidet har fungert så langt.

Kongsberg Teknologipark
Foto: Kople er sømløst, enkelt og vi føler oss verdsatt som kunde. Å la Kople overta ladetilbudet har vært utelukkende positivt for oss. - Tom Andreassen, eiendomsforvalter i Kongsberggruppen eiendom holding.

 

Hvilken verdi har ladeanleggene for dere og deres leietakere? 

– Å ha vårt ladetilbud gjennom Kople har vært en veldig smart avgjørelse, forteller Tom Andreassen, eiendomsforvalter i KOGE.

– Vi har levert ladetjenester til våre leietakere siden 2016 og har noen dårlige erfaringer bak oss. Dette er alt fra egne løsninger vi lagde helt i startfasen, til samarbeid med leverandører som har vært preget av mye støy og kaos. Mitt oppdrag er å serve våre leietakere og sørge for at de er fornøyde med de tjenestene vi leverer. Med 6-7000 parkeringsplasser og godt over 150 ladeplasser i Kongsberg, er det klart jeg ønsker å ha den beste leverandøren av ladetjenester med på laget mitt!

– Jeg er svært fornøyd med at vi nå har fått Kople inn som leverandør. De er ledende på markedet, men i tillegg til å være faglig dyktige blir vi som kunde godt behandlet og verdsatt, forteller Tom.

 

Avlasting i hverdagen

– Da vi inngikk samarbeid med Kople hadde vi en utfordring med at vi hadde ladere fra tidligere leverandør. De var koblet til et system som ikke snakket med Koples systemer, og det var nødvendig å skille systemene. Kople tok seg av hele denne prosessen og sørget for at vi kunne fortsette å bruke våre eksisterende ladere sammen med de nye. At vi fikk en smidig overgang hvor Kople så våre behov og hjalp oss slik at vi kunne beholde de laderne vi hadde som fungerte, var et stort pluss for oss.

Tom, som i perioder har holdt i mye rundt ladetilbudet, opplever at Kople avlaster ham i hverdagen:

- Det at Kople står for drift, vedlikehold og support er en stor fordel. I praksis betyr det at jeg har svært lite med ladetilbudet vårt å gjøre i det daglige, og Kople sparer meg for mye tid samtidig som de sørger for at leietakerne våre får den beste hjelpen om de har utfordringer med lading.

 

Trygg på at det fungerer som det skal

- Jeg ser på det som et kvalitetsstempel at vi ikke får noen klager fra leietakerne våre. Hvis noe ikke fungerer får vi vite om det, men fordi Kople har support og drift av anlegget går alt direkte til dem med én gang det oppstår utfordringer. Jeg trenger ikke forholde meg til noe eller være mellommann, samtidig som jeg kan være trygg på at det fungerer som det skal. Det er en stor fordel!

 

Hva tenker dere i Kongsberggruppen om fremtiden for elbil og ladebransjen? 

- Det er klart at elektrisitet er fremtiden. Nå jobber vi i Kongsberg Gruppen endel med hydrogen og har stor tro på denne utviklingen, men den vil kreve noe helt annet med tanke på sikkerhet. For oss er det en selvfølge å satse på elektrisitet, og som eiendomsansvarlig er det avgjørende at vi har et tilbud som møter behov og forventninger. Vi er strålende fornøyde med Kople som leverandør, og har allerede anbefalt Kople videre til flere.

– Kople leverer et godt produkt med ulike løsninger og variasjoner, slik at vi får det tilbudet som passer oss og våre leietakere best. Vi er trygge på at Kople sørger for kontinuerlig utvikling av ladetilbudet, slik at vi kan tilby den beste servicen til våre leietakere.

 

Se mer: Løs ladebehovet for hele bedriften: Drift av ladeløsningen på arbeidsstedet, og fakturaavtale med laderabatt på lading langs vei.

Relaterte blogginnlegg

Destinasjonslading på natt hos Strand Hotel Fevik
13. mars 2024

Oppgradering av destinasjonsladerne på Strand Hotel Fevik

Strand Hotel Fevik er et idyllisk badehotell som ligger i skjærgården mellom Fevik og Grimstad. De har hatt høyt fokus på gjesteopplevelser siden hotellets oppstart i 1937, og var tidlig ute med å.

Referanser Hotell og destinasjoner
7. april 2022

Elbillading ved AKAs næringsbygg

AKA er et av Norges største private eiendomsfirma, med 230 næringseiendommer i sin portefølje. For å gi et attraktivt tilbud til både kunder og leietakere, har de installert elbilladere fra Kople ved.

Eiendomsselskap Næringsbygg Referanser
14. mars 2022

Ladeanlegg YX Siljan

Siden utviklingen i bilbransjen peker den veien den gjør, var det en selvfølge for driverne på YX Siljan å installere et fremtidsrettet ladeanlegg. Etter en vurdering av flere ladeoperatører, falt.

Eiendomsselskap Næringsbygg Referanser

Meld deg på nyhetsbrev