Hva leter du etter?

Blogg

Hvorfor skal jeg tilby de ansatte lademuligheter på jobb?

Eiendomsselskap Næringsbygg

4. april 2023

Elbilister er en raskt voksende og svært bevisst forbrukergruppe. Du har alt å tjene på å etablere et ladetilbud til ansatte, og det er ingen grunn til å vente. Bedriftslading er faktisk enkelt!

Norge har den største andelen elbiler i verden, og antallet øker og øker. Én tendens er helt klar når det gjelder lademønster: Elbilister lader når de kan, ikke når de må. 

Det betyr at vi har en stor gruppe forbrukere som i økende grad forventer ladepunkter der de ferdes fra før. Folk vil lade i samme slengen når de er på kjøpesenteret, på badeland, på trening, på restaurant – og ja, på jobb.

 

Illustrasjon borettslag

 

Det er ingen grunn til å vente med bedriftslading

Generasjonen som snart stormer ut i arbeidslivet, kommer til å ta lading på jobb som en selvfølge. Dette er en utvikling som er positiv, enkel å hive seg på og smart å komme i gang med først som sist. Her er noen gode grunner til å gjøre arbeidsplassen ladeklar for framtiden allerede nå:

  • Du får et konkurransefortrinn når du er tidlig ute med å tilby bedriftslading. Og om bare et år eller to vil du sakke akterut hvis du ikke tilbyr ansatte og kunder lademuligheter på jobb.

  • Ja, for alle nye bygninger som oppføres, skal ha ladeinfrastruktur på plass etter en lovregulering i 2021. Med andre ord: Ladetilbud blir standarden i nær framtid.

  • Framtidens unge talenter forventer at arbeidsgiveren tar del i det grønne skiftet og tilbyr dem bedriftslading. For denne generasjonen er klodens framtid ramme alvor. Det reflekteres i valgene deres. 

  • Dette er dessuten en svært bevisst generasjon arbeidstakere som er opptatt av kultur og goder, og som ønsker å kunne identifisere seg med arbeidsplassen sin. Det må du imøtekomme på flere måter hvis du vil trekke til deg de beste kandidatene. Bedriftslading er en naturlig del av dette bildet.

  • Med et ladetilbud får du også glade ansatte i alle aldersgrupper som slipper å stresse med lading midt i hverdagslogistikken. Du tilbyr dem en trygg base med moderne og trygge lademuligheter på jobb.

  • De ansatte slipper å sløse tid ved å hurtiglade på vei fra og til kundemøter – arbeidsplassen blir igjen den trygge ladebasen.

  • Lademulighetene blir dessuten et fint servicetilbud til kunder og besøkende. Det kan du hente mye på når det gjelder omdømme, relasjonsbygging og attraktivitet.

  • Oslo sentrum blir en nullutslippssone i løpet av få år. Det er grunn til å tro at andre tettbygde strøk går samme vei i framtiden. Det er smart og framtidsrettet å ha ladepunktene på plass først som sist.

Det er enkelt å sette opp bedriftsladere!

De gode grunnene er med andre ord mange og grønne. Og den gode nyheten er at det er enkelt og krever minimalt med tid og ressurser å komme i gang. 

Ja, du leste riktig: Det er verken tidkrevende eller komplisert å få på plass en god park av bedriftsladere ved kontorbygg og næringseiendommer. Velg en leverandør som fikser hele installasjonen og driften – da krever prosessen fint lite av deg, og du kan konsentrere deg om bedriftens kjernevirksomhet i stedet.

Vil du vite mer om muligheter for ladetilbud ved din bedrift? Kontakt oss for en uforpliktende prat.

Siden du skal tilby lading til ansatte på jobb og kunder på besøk, trenger du bare en god park av vanlige AC-ladere som går raskt å installere. Du trenger ikke et gigantisk anlegg med dyre hurtigladere som krever langstrakte byggeprosesser. Om bare et par uker kan elbilistene starte arbeidsdagen med å parkere og plugge inn.

 

Illustrasjon av elbil som lader

 

Gode tips til bedriftslading

Og hvis du avslutningsvis tar med deg en håndfull gode tips på veien, fortsetter det å være enkelt både for deg og brukerne etter at laderne er på plass:

Sørg for at ladeparken driftes av leverandøren din! Ingen på jobb har lyst til å leke ladesupport. Velg en leverandør som ikke bare tar seg av installasjonen, men også driften etterpå. Laderne bør ha en tilknyttet døgnåpen support og dyktige kundebehandlere med god elbilkompetanse. Dette vet vi er viktig for brukerne!

For ja: Det skal være enkelt for brukerne. Ha brukervennlige ladepunkter med pedagogiske instruksjoner, åpent ladenettverk, enkle betalingsløsninger og god utforming rundt laderne.

Det er også viktig at du velger en driftsmodell som kan utvides når behovet øker. Det blir bare flere og flere elbilister på norske veier. Et godt ladeanlegg er et ladeanlegg som klargjøres for framtidig utvidelse allerede når det bygges.

Sånn, det var det! Det er enkelt, det er kjekt, og det er få grunner til å vente.

Er du nysgjerrig på bedriftslading? Les mer og book en samtale med oss.

Relaterte blogginnlegg

20. november 2023

Hvor lang tid tar det å bytte eller oppgradere ladeløsning?

Kunne du tenke deg å bytte driftspartner på dine ladere, og overlate driften til en profesjonell ladeaktør?

Eiendomsselskap Næringsbygg Hotell og destinasjoner
16. oktober 2023

Stjeler laderne mye parkeringsplass? Hvilken verdi skaper laderne?

Neida, laderne stjeler ikke mye parkeringsplass! Og ja, elbilladere er definitivt verdt det – det er ingen tvil om at det øker trafikken. La oss se nærmere på hvordan.

Eiendomsselskap Næringsbygg Hotell og destinasjoner
25. mai 2022

Enkle ladeopplevelser på Koples ladesteder

Her kan du lese hvordan vi i Kople jobber med utvikling av betalingstjenester, kommunikasjon, og selve utformingen av ladestedene våre - for å gjøre det enklere å lade hos oss.

Eiendomsselskap

Meld deg på nyhetsbrev