Våre topp 7 ladetips kan hjelpe deg med å få enda enklere ladeopplevelser i fremtiden!
Hvis du planlegger ladingen litt i forkant, vil det også hjelpe deg med å få en enkel og stressfri opplevelse underveis.
Skal du lade hos Kople? Aktiver gjerne Autocharge hvis bilen din støtter det. Da starter ladingen automatisk når du plugger i en hurtig- og lynlader hos Kople. Du trenger appen første gang du registrerer deg. Sjekk at du har nyeste versjon av Kople appen på telefonen, appen ble nemlig helt ny 4.6.
Du kan også benytte åpent kundeforhold hos Kople. Se hvilke brikker og apper vi støtter her. Flere av våre ladere har kortterminal, og alle laderne har tilgang til vår nettbaserte dropin betaling for bankkort.
Foto: Bilturen blir ekstra behagelig hvis du starter hjemme med å planlegge ladestoppene, og registrerer en bruker i de ladeappene du ønsker å bruke.
Når mange skal på kjøretur samtidig, kan det bli ladekø på de mest populære ladestedene. Det er litt som å reise på Tusenfryd i fellesferien. Men, det finnes råd for å forsøke å unngå ladekøen!
Ved å velge laderen som passer både til kapasiteten bilen kan ta imot, og behovet du har for strøm, lader du mest mulig billig og effektivt.
Det er nemlig bilen som bestemmer hvor raskt den vil ta imot strøm fra laderen - ikke motsatt. Hvor raskt bilen lader, vil også variere i løpet av ladetiden. De fleste biler lader typisk raskest når batterinivået er mellom 20 og 80%. Bilen vil begrense hvor raskt den kan ta imot strøm når batteriet nærmer seg fullt, da fullading sliter på batteriet.
Hvis batteriet er kaldt eller veldig varmt, setter bilen ned ladehastigheten. Det er derfor lurt å forvarme/kjøle batteriet før du ankommer ladestedet. I noen biler startes denne funksjonen på optimalt tidspunkt, ved å velge et ladested som neste stopp i bilens kartvisning.
Spar tid, vær snill mot bilens batteri, og bidra til mindre ladekø ved å stoppe hurtigladingen på rundt 80-90% - eventuelt velg en normallader dersom du trenger å lade helt fullt.
Den enkleste elbilturen får du hvis du lader når du stopper, så slipper du kanskje å stoppe kun for å lade. Finn en normallader nær der du skal overnatte, plugg i type 2 kabelen din og la bilen lades opp mens du lader over natten. Da betaler du også lavere pris pr kWh!
Disse laderne har stort sett ikke fastmontert kabel, så husk å ta med din egen type 2 kabel før du reiser hjemmefra (dette er den kabelen som har ladeplugg i begge ender - ikke nødladeren med stikkontakt i den ene enden).
I ladekartet vårt kan du sortere ut normalladerne, og finne din destinasjon.
Den kjipeste ladeopplevelsen er hvis du faktisk ikke fikk ladet. Det viktigste tipset for å unngå dette, er å sjekke at bilen lader før du forlater den.
Nå som mange lader med Autocharge, ladebrikke eller bankkort, får vi ikke like mye informasjon om ladeøkten som når vi lader med app. Sjekk derfor i selve bilen eller i skjermen på laderen at ladeøkten har startet, og bilen tar imot strøm.
Bruker du ladebrikke? Ikke tæpp den igjen for fort! Vi ser ofte økter som blir skrudd av-på-av-på. Dette er typisk hvis man tæpper ladebrikken flere ganger. Det tar nemlig litt tid fra første tæpp til ladeøkten starter, noen ganger opp til et helt minutt. Hvis du forsøker å skanne brikken din igjen etter kort tid, vil du faktisk i stedet stoppe oppstarten av ladeøkten. Tæpp én gang, vent litt, og sjekk om ladeøkten har startet.
Stort sett er ladeproblemer noe som ladesupporten enkelt kan løse der og da. Dette kan være:
Hvis det er noe galt med laderen, vil vi kunne fikse det enda raskere dersom vi får beskjed om det når dere besøker ladestedet. Slik hjelper du både deg og andre elbilister til å få et ladenettverk med høy oppetid.
Koples ladesupport er åpen 24/7. Ikke nøl med å ringe oss på telefonnummer 32 11 00 11, så hjelper vi deg tilbake på veien godt oppladet!
Les mer: Flere ladetips i vår FAQ: oversikt over ofte stilte spørsmål og svar om lading