Hva leter du etter?

Blogg

Koples topp 7 ladetips

Ladetips

17. august 2022

Våre topp 7 ladetips kan hjelpe deg med å få enda enklere ladeopplevelser i fremtiden!

1. Planlegg ladingen i forkant

Hvis du planlegger ladingen litt i forkant, vil det også hjelpe deg med å få en enkel og stressfri opplevelse underveis.

  1. Last ned appene du tenker å lade med i forkant av turen, og legg inn gyldig bankkort. Hos Kople kan du benytte andre brikker og apper enn Koples egne. Se hvilke her! Kople har også nettbasert dropin betaling, hvor du kan bruke bankkort eller Google/Apple pay.  
  2. Sjekk ladekartet for å planlegge ladestopp etter du har kjørt en stykke og batteriet begynner å bli passe tomt. Husk at du får litt mindre rekkevidde enn ved hverdagskjøringen dersom bilen er fullpakket, du har last på tak eller tilhengerfeste og/eller det er kaldt i været.
  3. Fullad og forvarm bilen før dere reiser. Slik får dere lengst mulig rekkevidde.

Ladekart
Foto: Bilturen blir ekstra behagelig hvis du starter hjemme med å planlegge ladestoppene, og registrerer en bruker i de ladeappene du ønsker å bruke. 

 

2. Ha en reserveplan for ladingen

Planlegg for å ha litt ekstra strøm igjen før du stopper for å lade. Da kan du reise videre dersom det er kø på det første ladestoppet.

Hvis du vil være trygg på å slippe ladekøen, kan du velge ladesteder langs mindre brukte reiseveier. Kanskje du oppdager en perle som du ikke har opplevd tidligere?

 

3. Velg rett lader til din bil og ladebehov

Det er bilen som bestemmer hvor raskt den vil ta imot strøm fra laderen, ikke motsatt. Hvor raskt bilen vil ta imot strøm, vil variere i løpet av ladetiden. Det er derfor lurt å bli kjent med sin egen bil, slik at du vet når det er lurt å velge hvilken lader. Ved å velge laderen som passer både til kapasiteten bilen kan ta imot, og behovet du har for strøm, lader du mest mulig billig og effektivt.

Visste du at: Hvis batteriet er kaldt, setter bilen ned ladehastigheten. Det er derfor lurt å forvarme batteriet før du ankommer ladestedet. I noen biler startes denne forvarmingen på optimalt tidspunkt ved å velge et ladested som neste stopp i bilens kartvisning. 

 

4. Stopp ladeøkten på rundt 80-90%

Bilen vil begrense hvor raskt den kan ta imot strøm når batteriet nærmer seg fullt. En tommelfingerregel er at det går like lang tid å lade fra 80-100%, som det tar fra 20-80%. Fullading sliter også på batteriet.

Så: Spar tid, vær snill mot bilens batteri, og bidra til mindre ladekø ved å stoppe hurtigladingen på rundt 80-90%!

 

5. Lad over natten - og husk type 2 kabel!

Den enkleste elbilturen får du hvis du lader når du stopper, så slipper du kanskje å stoppe kun for å lade. Finn en normallader nær der du skal overnatte, plugg i type 2 kabelen din og la bilen lades opp mens du lader over natten. Da betaler du også lavere pris pr kWh!

I ladekartet vårt kan du sortere ut normalladerne, og finne din destinasjon.

 

6. Ikke tæpp ladebrikken igjen for raskt

Mange av våre kunder foretrekker å lade med ladebrikke, fordi de da kommer så raskt i gang med ladeøkten. Når ladebrikken tæppes, starter bilen og laderen en sikkerhetssjekk før ladeøkten er i gang. Dette kan faktisk ta litt tid, noen ganger opp til et minutt! Hvis du forsøker å skanne brikken din igjen etter kort tid, vil du faktisk i stedet stoppe oppstarten av ladeøkten. Vi anbefaler derfor denne fremgangsmåten: 

  • Skan brikken.
  • Bruk litt tid på å kikke litt på det som er rundt deg, eller ta en strekk på kroppen.
  • Sjekk at ladeøkten er igang før du går fra bilen.

 

7. Ved utfordringer med ladeøkten - ring Koples ladesupport!

Stort sett er ladeproblemer noe som Koples ladesupport enkelt kan løse der og da. Dette kan være:

  • Betalingsdetaljer som må oppdateres i riktig app
  • Innstillinger i bilen som blokkerer oppstart av ladeøkt (f.eks tidsinnstilling for lading)
  • At kabelen ikke sitter riktig i uttaket

Hvis det er noe galt med laderen, vil vi kunne fikse det enda raskere dersom vi får beskjed om det når dere besøker ladestedet. Slik hjelper du både deg og andre elbilister til å få et ladenettverk med høy oppetid.

Koples ladesupport er åpen 24/7. Ikke nøl med å ringe oss på telefonnummer 32 11 00 11, så hjelper vi deg tilbake på veien godt oppladet! 

 

Les mer: Flere ladetips i vår FAQ: oversikt over ofte stilte spørsmål og svar om lading

Relaterte blogginnlegg

7. september 2023

Hva påvirker ladeprisene for elbil?

Da strømprisene gikk opp i 2022, ble mange ladeoperatører nødt til å sette opp ladeprisen ganske raskt. Elbilistene ble overrasket over en høyere ladepris enn de var vant med, og strømpris og.

Ladetips
29. juni 2023

Hvorfor kan du ikke betale på kortterminal på Koples ladesteder?

Regjeringens forskrift om betalingsløsning for betaling ved lading av elektrisk drevet kjøretøy er gjelder fra 1.7.2023. Hvordan ligger Kople an - når kan man betale for lading på betalingsterminal.

Ladetips
27. juni 2022

Låst ladekabel

Ladekabelen låses i bil og lader under ladeøkten som en sikkerhet. Noen ganger kan den kile den seg fast. Dette kan du gjøre for å løsne den!

Ladetips

Meld deg på nyhetsbrev