Hva leter du etter?

Blogg

Slik kurerer du rekkeviddeangsten med Kople

Ladetips

20. oktober 2021

Når vi skal reise utenfor der vi vanligvis reiser, er det mange elbilister som kan kjenne på den beryktede rekkeviddeangsten. Her får du noen tips for å gi deg litt lavere skuldre på veien!

Alle biler har et mål på hvor langt den kan kjøre før man må stoppe for å fylle drivstoff eller lade. Derfor lønner det seg å følge med på tanken uansett biltype, og finne nærmeste energistasjon for å lade eller fylle når den nærmer seg tom. Vi ønsker å kurere din rekkeviddeangst med å være tilgjengelig der du ønsker å stoppe, og gi noen gode råd på veien!

Før turen

Hvis du planlegger ladingen litt i forkant, vil det også hjelpe til med å gi deg en god og stressfri opplevelse underveis:

  • Fullad bilen før dere reiser.
  • Sjekk ladekartet for å planlegge ladestopp etter du har kjørt en stykke og batteriet begynner å bli passe tomt. Husk at du får litt mindre rekkevidde enn ved hverdagskjøringen dersom bilen er fullpakket!
  • Last ned appene du tenker å lade med i forkant av turen, og legg inn gyldig bankkort. Hos Kople kan du lade med andre brikker og apper, se hvilke her!
  • Bestill gjerne en ladebrikke i Kople-appen, så bruker du kortest mulig tid på å starte og stoppe ladeøktene. 

 

Underveis i turen

Vi anbefaler at du lader når du likevel stopper for å handle, spise eller oppleve, så slipper du kanskje å stoppe bare for å lade. Kanskje det passer å lade over natten på en normallader? Husk å ta med din egen Type 2 kabel!

Ha en gjerne en reserveplan for hvor du skal stoppe å lade, slik at du kan reise videre dersom det er kø på det første ladestoppet. Pass på at du planlegger slik at du har igjen nok strøm til å nå frem til det alternative ladestoppet! 

Hvis du vil være trygg på å slippe ladekøen, kan du velge ladesteder langs mindre brukte reiseveier. Kanskje du oppdager en perle som du ikke har opplevd tidligere?

Ladestoppet kan bli et morsomt avbrekk for små og store. Her har vi samlet tips om noen aktiviteter som kan passe å gjøre sammen mens bilen lader. 

 

Velg riktig lader til ditt ladebehov

Det er ikke alltid vi har behov for å lade raskest mulig, og mange biler kan ikke ta imot maks kapasitet fra laderen. Ved å velge den ladelokasjonen og laderen som passer både til kapasiteten bilen kan ta imot, og ditt ladebehov, lader du mest mulig billig og effektivt.

Dette passer de ulike ladetypene til: 

  • Normallading / Destinasjonslading - For dagsbesøk og/eller overnattinger.
  • Hurtiglading - For et raskt måltid, en tur på butikken eller en liten rusletur.
  • Lynlading - For en rask strekk på bena når du vil kjøre videre raskest mulig, eller når du glemte å kjøpe melk og brød.

 

Vi ønsker deg en oppladet tur og gode ladeopplevelser! 

Les våre topp 7 ladetips

Relaterte blogginnlegg

7. september 2023

Hva påvirker ladeprisene for elbil?

Da strømprisene gikk opp i 2022, ble mange ladeoperatører nødt til å sette opp ladeprisen ganske raskt. Elbilistene ble overrasket over en høyere ladepris enn de var vant med, og strømpris og.

Ladetips
29. juni 2023

Hvorfor kan du ikke betale på kortterminal på Koples ladesteder?

Regjeringens forskrift om betalingsløsning for betaling ved lading av elektrisk drevet kjøretøy er gjelder fra 1.7.2023. Hvordan ligger Kople an - når kan man betale for lading på betalingsterminal.

Ladetips
17. august 2022

Koples topp 7 ladetips

Våre topp 7 ladetips kan hjelpe deg med å få enda enklere ladeopplevelser i fremtiden!

Ladetips

Meld deg på nyhetsbrev