Hva leter du etter?

Blogg

Hvorfor bør du ha et ladetilbud til kunder, ansatte og besøkende?

I 2022 var nesten 90% av alle nye biler i Norge ladbare. Behovet for å lade der vi ferdes øker med elbilandelen. Dette endrer forventningene vi har til stedene vi besøker.

Eiendomsselskap Næringsbygg Hotell og destinasjoner

21. oktober 2021

Vi lader når vi jobber, handler og opplever

Å lade elbilen er en helt annen opplevelse enn å fylle drivstoff, hvor dette er selve aktiviteten. Elbillading skjer samtidig som vi handler, er på jobb, sover på hotell eller spiser. Dette stiller andre krav til destinasjoner og næringsbygg.

Elbillading er en viktig del av den totale kundeopplevelsen, og er for mange allerede en forutsetning for å besøke en lokasjon. Ved å tilrettelegge for elbillading, sørger du for at det er enkelt for kundene og arbeidstakere å velge din bedrift. I tillegg bidrar du til å gjøre det enklere å velge elbil!

 

Planlegg for en god ladeopplevelse

Slik som med resten av servicetilbudet på lokasjonen, anbefaler vi at du legger til rette for sluttbrukeren når du skal planlegge ladetilbudet.

For kundene er dette viktig:

 • Enkle betalingsløsninger
 • God ladeveiledning på lokasjonen
 • Døgnåpen ladesupport
 • Enkelt å finne frem og parkere ved laderne

Driftspartneren du velger bør derfor ha løsninger for dette, i tillegg til å levere en god utforming av ladeløsningen og stedet. Viktige punkter her er:

 • Universell utforming
 • Klargjøring for fremtidig utvidelse
 • God avrenning, belysning og grøntområder (spesielt ved hurtigladesteder)
 • Drifts- og vedlikeholdsløsninger
 • God og fremtidsrettet ladeteknologi

 


Foto: Håvard Rustad ved Rustad Kafe på Sokna forteller at deres ladetilbud tiltrekker de som trenger å lade, og mange av de kommer innom kafeen mens de lader. Les mer om deres ladeanlegg her!

 

Bygg et ladested med Kople! 

Vi samarbeider med mange næringsbygg og destinasjoner om å skape en attraktiv ladeopplevelse. Nå ser vi etter flere lokasjonseiere som ønsker å bygge et ladetilbud som en naturlig del av sitt servicetilbud. Vi leverer den ladeløsningen som dine kunder har behov for - hurtig- og lynlader, destinasjonslader, eller semi-hurtig ladeløsning.  

Vi ønsker å gjøre elbillading tilgjengelig og enkelt for alle. Derfor er vi opptatt av:

 • Flere mulige betalingsmetoder for ladeøkten. Koples ladere er åpne for ulike apper og ladebrikker, slik at kundene enkelt kan starte ladingen slik de gjør andre steder.
 • Stabil og fremtidsrettet ladeteknologi
 • Universell utforming og brukervennlighet
 • God tilrettelegging av hele ladestedet, slik at løsningen er bærekraftig og løfter hele området
 • Synlighet i ladekart som benyttes i biler og av ladetjenesteleverandører
 • Kontinuerlig optimalisering av veiledningen på ladestedene våre
 • Kunnskapsrik, hyggelig og døgnåpen ladesupport

I tillegg bidrar våre markedsførere til å tiltrekke målgruppen du ønsker til din ladelokasjon. Slik kan du skape et fremtidsrettet ladested sammen med oss som tiltrekker brukergruppen du ønsker.

Har du en lokasjon hvor det er aktuelt å installere en ladeløsning? Vi vil gjerne snakke med deg om mulighetene der! Send inn skjemaet nederst på siden, så tar en av våre rådgivere kontakt med deg snart. 

Les om våre ladeløsninger

Relaterte blogginnlegg

4. April 2023

Hvorfor skal jeg tilby de ansatte lademuligheter på jobb?

Norge har den største andelen elbiler i verden, og antallet øker og øker. Én tendens er helt klar når det gjelder lademønster: Elbilister lader når de kan, ikke når de må.  Det betyr at vi har en.

Eiendomsselskap Næringsbygg
25. May 2022

Enkle ladeopplevelser på Koples ladesteder

Det er viktig for oss å lytte til kundene, og vi jobber hele tiden med å optimalisere ladeopplevelsen basert på innspillene vi får. Det gjelder i utviklingen av betalingstjenester, kommunikasjon og.

Eiendomsselskap
6. January 2022

Fremtidens destinasjoner er ladbare

Elbilladere er stadig oftere etterspurt på destinasjoner, skisteder, golfklubber og hoteller. Ikke så rart, når 86 prosent av nye biler i 2021 var ladbare, og behovet for å lade der vi ferdes øker.

Eiendomsselskap Næringsbygg Hotell og destinasjoner

Meld deg på nyhetsbrev