Hva leter du etter?

Blogg

Nå skal alle nye bygg være ladeklare

Eiendomsselskap

10. mai 2021

Fra 1. juli blir det lagt til rette for lading av elbil i alle nye bygg. Da skal det bli enklere å installere ladepunkt for elbil.

Alle nye bygg må være ladeklare fra 1. juli 2021

Behovet for å lade der vi ferdes øker i takt med økningen i andel elbiler på norske veier. En lovregulering gjør det nå enklere å installere elbilladere. Forskriftendringen som trer i kraft 1. juli innebærer at alle nye bygg må være ladeklare på parkeringsplassene tilknyttet bygget.

Hva er et ladeklart bygg?

Ladeklart betyr at det skal være føringsveier for elektrisk infrastruktur fram til der et ladepunkt kan monteres. Slik kan det installeres elbilladere når man ønsker, uten å måtte gjøre tilpasninger i bygget eller på eiendommen.

Å være ladeklar er også viktig for eksisterende bygg, da behovet er like stort for dagens nærings- eller kontorbygg. Det kan også telle positivt ved fremtidig salg av eiendom.

 

Hva betyr endringene for utbyggere og eiendomsselskap?

Nye bygg må ferdigstilles med ladeinfrastruktur.

Ved å starte tidlig med planleggingen av ladeinfrastrukturen sammen med en ladeoperatør som tar ansvar for byggeprosessen, får du større fleksibilitet ved plassering av ladere og valg av løsninger. På denne måten blir prosjektet gjennomført mest mulig effektivt og økonomisk, samtidig som løsningen er best tilpasset brukernes behov.  

 


Foto: AKA er et av Norges største private eiendomsfirma, med 230 næringseiendommer i sin portefølje. For å gi et attraktivt tilbud til både kunder og leietakere, har de installert elbilladere fra Kople ved mange av deres næringsbygg. Les mer her hva Morten Kristiansen, Prosjektsjef i AKA forteller om deres erfaringer med Kople.

 

Hvilke fordeler kan et ladetilbud gi?

Med tilrettelagt infrastruktur kan du som utbygger eller eier tilby en viktig merverdi til dine leietakere, da de kan tiltrekke seg en større kundegruppe ved å ha et ladetilbud. Dette er med på å styrke plassen deres i et marked hvor leietakere forventer ladepunkter.

I tillegg til å gi mulighet for høyere leieinntekter, genererer elbilladeren også en inntekt - som vil øke i takt med at stadig flere lader på lokasjonen.

Ved å eie ladeinfrastrukturen selv (i motsetning til å leie den), får du større fleksibilitet til å velge blant annet ladeopperatør, ha kontroll på effektstyring, samt styrke attraktivitet ved eventuelt videresalg.

 

Les mer: Hvorfor opprette et ladetilbud, og hvordan tilrettelegger jeg for sluttbrukeren? 

 

Hvor går veien videre?

Norge har den høyeste elbilandelen i verden, og denne vokser raskt. Forbrukerne etterspør ladepunkter de de ferdes. Forskriftsendringen påvirker også sluttbrukerens forventning om å finne ladepunkter ved nye bygg.

Vi i Kople ser hele tiden etter flere lokasjonseiere som ønsker å skape et attraktivt tilbud til kundene sine, hvor elbillading er en naturlig del av helheten. Er det aktuelt for deg å bygge et ladeanlegg med oss? Send inn skjemaet på bunnen av denne siden, så tar en av våre rådgivere kontakt med deg snart!

 

Les mer om ladeløsninger for utbyggere

Relaterte blogginnlegg

20. november 2023

Hvor lang tid tar det å bytte eller oppgradere ladeløsning?

Kunne du tenke deg å bytte driftspartner på dine ladere, og overlate driften til en profesjonell ladeaktør?

Eiendomsselskap Næringsbygg Hotell og destinasjoner
16. oktober 2023

Stjeler laderne mye parkeringsplass? Hvilken verdi skaper laderne?

Neida, laderne stjeler ikke mye parkeringsplass! Og ja, elbilladere er definitivt verdt det – det er ingen tvil om at det øker trafikken. La oss se nærmere på hvordan.

Eiendomsselskap Næringsbygg Hotell og destinasjoner
4. april 2023

Hvorfor skal jeg tilby de ansatte lademuligheter på jobb?

Elbilister er en raskt voksende og svært bevisst forbrukergruppe. Du har alt å tjene på å etablere et ladetilbud til ansatte, og det er ingen grunn til å vente. Bedriftslading er faktisk enkelt!

Eiendomsselskap Næringsbygg

Meld deg på nyhetsbrev